Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W co chcecie zagrać?

Ytrew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POSZUKIWANY GRAFIK!!! 

Jeśli masz przynajmniej godzinę czasu wolnego dziennie, nie boisz się korzystać ze skype i chcesz za darmo pomóc w tworzeniu gry (modele 3D, tektury, niezbyt zaawansowane animacje) samemu się przy tym rozwijając, napisz na PW :)

Po prawie półrocznej nauce pewnego silnika, postanowiłem stworzyć swoje pierwsze dzieło. Zastanawiam się nad przygodówką z płytką fabułą i otwartym światem, liniowym horrorem który będzie można przechodzić w coopie lub samemu, lub grze multiplayer która będzie polegała na parkour lub czymś podobnym. Oczywiście jeśli macie inny pomysł który mógłbym zrealizować i nie będzie on wymagał biurowca programistów to możecie śmiało pisać :)

Tworzenie podstaw takich jak zapis, ruch, menu, ustawienia itp rozpocząłem już jakiś czas temu i są w fazie testów :) oraz jako że moje umiejętności graficzne są równe 0, postanowiłem że większość tekstur i modeli będę umieszczał w grze przy pomocy fotogrametrii. Jeśli się to nie uda to gra wyjdzie bez tekstur (tzn wszystko szare) lub z darmowymi teksturami z neta do czasu znalezienia grafika :D

Jak już z waszą pomocą się na coś zdecyduję i ogarnę sprawy techniczne to gra wyjdzie pod koniec wakacji, w grudniu albo w innym terminie którego jeszcze nie przewiduję.

@ edit

Gra w momencie premiery będzie DARMOWA, jak zyska trochę popularności to MOŻE upchnę ją na steam za jakieś 5 zł ^^

Opublikowano

coś w grafice raymana/lol tylko że to będzie gościu bawiący się w parkour/hacker i będzie coś ala gta ( dajesz graczowi wybór) <-Jak chce się p******** z misjami to je robie jak nie chce to nie i tyle od razu wielki + za takie cos

Opublikowano

coś w grafice raymana/lol tylko że to będzie gościu bawiący się w parkour/hacker i będzie coś ala gta ( dajesz graczowi wybór) <-Jak chce się p******** z misjami to je robie jak nie chce to nie i tyle od razu wielki + za takie cos

Takiej grafiki na 99% nie będzie, a na parkour w stylu mirrors edge nie licz, chodziło mi raczej o taki jak jest w minecraft bo innego na razie nie umiem zrobić :/

Co do misji to unikam ich jak ognia, jak już to będzie 1 główna jeśli zdecyduję się na przygodówkę i będzie pewnie gdzieś zapisana drobnym druczkiem lub gracz będzie musiał się sam domyślić.

Opublikowano

3D i to nie żaden s**t typu rpg maker ^^ w zasadzie to mogę powiedzieć już teraz że gra jest robiona w UE4 :)

Opublikowano

Ja to bym zagrał w grę akcji z dużą ilością interakcji ze światem(otwartym) oraz możliwościami takimi jak szczegółowa zmiana wyglądu(Saints Row/DC Universe/Dragon Age/Mass Effect/GTA Online)­.

Takie gry są tworzone przez wielkie studia a ja tworzę sam :| nie ma szans.

Opublikowano

Ja to bym zagrał w grę akcji z dużą ilością interakcji ze światem(otwartym) oraz możliwościami takimi jak szczegółowa zmiana wyglądu(Saints Row/DC Universe/Dragon Age/Mass Effect/GTA Online)­.

Osobiście teraz chętnie bym zagrał w jakąś gierkę happy, life typu. gta z ogromnym otwartym światem i dużymi możliwościami. Możliwość wybrania własnej drogi - np. sprzedawanie narkotyków, założyciel burdelu, albo zabawa w hackera. Jakieś opcje do wyboru, możliwość stworzenia własnej postaci z różnymi detalami do wyboru, kreator taki jak w simsach. Otwarte życie, możliwość miłości, dużo interakcji, grafika typu. gta 5 (trochę lepsza nawet). Ale to jest robota dla ogromnych firm, parę lat pracy.

Jak tworzysz sam, to stwórz coś ciekawego, fajnego, nie znam twoich możliwości, więc powiedz, czy tworzysz jakieś mega wow 3d, czy raczej średni poziom, ładna grafika, czy może jesteś amatorem i na razie taka faza początkująca. Nie wiem, czy mam Ci powiedzieć coś typu gta 5, czy coś typu mario, nie znam twoich umiejętności. xddd 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Osobiście teraz chętnie bym zagrał w jakąś gierkę happy, life typu. gta z ogromnym otwartym światem i dużymi możliwościami. Możliwość wybrania własnej drogi - np. sprzedawanie narkotyków, założyciel burdelu, albo zabawa w hackera. Jakieś opcje do wyboru, możliwość stworzenia własnej postaci z różnymi detalami do wyboru, kreator taki jak w simsach. Otwarte życie, możliwość miłości, dużo interakcji, grafika typu. gta 5 (trochę lepsza nawet). Ale to jest robota dla ogromnych firm, parę lat pracy.

Jak tworzysz sam, to stwórz coś ciekawego, fajnego, nie znam twoich możliwości, więc powiedz, czy tworzysz jakieś mega wow 3d, czy raczej średni poziom, ładna grafika, czy może jesteś amatorem i na razie taka faza początkująca. Nie wiem, czy mam Ci powiedzieć coś typu gta 5, czy coś typu mario, nie znam twoich umiejętności. xddd 

Na razie w skali zaawansowania 1-10 gdzie 1 to "lol a jak tu kliknę to co się stanie?" a 10 to "dajcie mi pół roku to stworzę GTA 6" jestem gdzieś pomiędzy 3 a 4. Czyli nie jest źle, coś na miarę the forest (tylko bez animacji, grafikiem nie jestem) bym raczej dał radę stworzyć.

Opublikowano

Nie narzucam się, ale taka rada. Załatw sobie grafikę to będziesz mógł stworzyć coś fajnego, jak tworzysz na miarę the forest, który jest bardzo interesujący i graficznie ciekawy ^^ Stwórz jakąś fajną przygodówkę, najlepiej z otwartym światem. Wiem! Jest sobie gościu, który zwiedza sam podziemia kopalni gdzieś w lesie i nagle schody się zapadają. Zostaje tam na parę dni i musi jakoś przetrwać, a później jakoś się wydostaje. Krótka, łatwa, ale jakieś questy, ciekawe easter eggi, można ukryć w takiej grze. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Nie narzucam się, ale taka rada. Załatw sobie grafikę to będziesz mógł stworzyć coś fajnego, jak tworzysz na miarę the forest, który jest bardzo interesujący i graficznie ciekawy ^^ Stwórz jakąś fajną przygodówkę, najlepiej z otwartym światem. Wiem! Jest sobie gościu, który zwiedza sam podziemia kopalni gdzieś w lesie i nagle schody się zapadają. Zostaje tam na parę dni i musi jakoś przetrwać, a później jakoś się wydostaje. Krótka, łatwa, ale jakieś questy, ciekawe easter eggi, można ukryć w takiej grze. 

No to znajdź mi grafika który za darmo (lub za grosze ze sprzedaży) będzie robił tekstury i animacje do czegoś takiego. Ja takiego nie znam :) pomysł który podałeś jest nawet ciekawy, problem jest tylko taki że nie umiem stworzyć jaskini "wkopanej" w ziemię. Na razie daję radę tylko z dużych kamieni ułożyć system jaskiń, ale na osobnej mapie.

Sam myślałem nad czymś typu: gościu jedzie po opuszczonym kawałku dżungli i w samym środku brakuje mu paliwa. W trakcie przeszukiwania terenu pod kątem cywilizacji, odnajduje jakieś opuszczone hotele, stare obozy harcerskie, jakieś jaskinie itp. A potem w jakiś sposób znajduje paliwo i odjeżdża :)

Opublikowano

hack'n'slash na kształt shadow warrior?

Gra logiczna jak portal/ zręcznościowa jak deadcore? 

Opublikowano

Osobiście zagrałbym w innowacyjną grę nawiązującą do strategi, lecz takiej, która ma miejsce w XXI wieku =)

Opublikowano

Strategie są raczej 2D i mają sam interfejs więc nie proponujcie mi takich gier. Nie po to uczyłem się tyle czasu tworzenia 3D żeby mi teraz 3/4 osób wylatywała z 2D lub grami typu GTA :P

Opublikowano

Dobra, horror wygrał (nie tylko w tej ankiecie) dużą przewagą głosów więc zabieram się za tworzenie. Jeśli ktoś ma dużo czasu wolnego i mógłby się za darmo lub za marne grosze z dochodów zająć grafiką (modele 3D, tekstury i niezbyt zaawansowane animacje) to proszę o PW :)

Co do coop'a to najprawdopodobniej wyjdzie on dopiero jakiś czas po premierze gry (o ile będzie zainteresowanie) i raczej będzie polegał na hamachi. Nie mogę obiecać że coop będzie miał taki sam przebieg jak singleplayer.

Mogę zdradzić że gra będzie opowiadała historię mężczyzny, który cierpi na koszmary i jego umysł pod wpływem pewnych wydarzeń których na razie nie chcę zdradzać, będzie przenosił jakieś fragmenty tych koszmarów do życia codziennego :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prace trwają, jest już w 90% skończone menu główne i zaprojektowana część mapy. Do końca wakacji mogę się nie wyrobić ze względu na konieczność ułożenia tekstów i nagrania dźwięków :/

Opublikowano

Zagrałbym w byle co bele była by to gra akcji i najlepiej z otwartym światem :)

No na to już akurat za późno, bo dostosowałem wszystkie systemy gry pod liniówkę typu horror :P ale trochę akcji (tzn scen ucieczki itp) postaram się upchnąć. Nadal poszukuję grafika. Jeśli ktoś chciałby dostać grę, mogę to co jest obecnie (czyli w 90% gotowe menu i część mapy) pod warunkiem dyskrecji (tzn nie publikowania materiałów z gry) udostępnić w celach testowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...